Het verhaal van Krunon

Vraag een offerte aan!

Wat vinden we belangrijk?

Het begin van Krunon.

Het begin van Krunon

Het verhaal van Krunon. Dat begint bij de directeur en oprichter van Krunon; Cor de Kruijf. Cor is zelf opgeleid als stempelmaker en is na dertien jaar ervaring te hebben opgedaan, voor zichzelf begonnen. ‘’Ik ben de jongste uit zes jongens waarvan er verschillende ondernemer zijn geworden, en ik heb altijd de droom gehad om voor mijzelf te beginnen. Na vier jaar ervaring te hebben opgedaan als matrijsmaker twijfelde ik geen moment toen ik de kans kreeg om de spuitgieterij van de buurman over te nemen. Dat was ‘92 en mijn vrouw was hoogzwanger van ons vierde kind. We hebben toen samen besloten om toch de stap te nemen, en met de kennis die ik toen had heb ik de bezem er doorgehaald en is Krunon geworden wat het nu is.’’

Transparant.

Groei over de jaren heen

Krunon is vanaf het eerste moment alleen maar gegroeid en had al snel drie spuitgietmachines staan, variërend van 25 tot 75 ton. Na twee jaar verhuisde Krunon naar het naastgelegen pand en ging de capaciteit van het bedrijfsoppervlak van 100 m2 naar 200m2. Intussen zijn er dan ook twee nieuwe Engel machines van 45 ton en 120 ton aangeschaft en groeit de productiecapaciteit naar vijf machines. In ‘98 verhuisd Krunon opnieuw en wordt er in eerste instantie een pand gekocht van 320m2, maar in 2008 groeit dat oppervlak door naar 620m2 wanneer het aangelegen pand wordt toegevoegd aan de bedrijfsruimte.

En na twintig jaar was het opnieuw zover. Ook het pand aan de kwikstaartlaan wordt te klein. Krunon verhuisd vanuit Zeist naar Bunnik en betrekt een pand aan de Rumpsterweg van 1450m2. De capaciteit van het machinepark is inmiddels gegroeid van vijf naar acht machines en er is ruimte voor groei naar twaalf machines.

Duurzaamheid.

Krunon nu en in de toekomst

In het nieuwe pand is een nieuw materiaal handelingssysteem geïnstalleerd en een bovenloopkraan van vijf-en-een-half ton aangebracht. Dit optimaliseert niet alleen de efficiëntie, maar veel belangrijker is het directe positieve effect op het werkplezier. Het team krijgt meer ruimte om aan de kerndoelen van Krunon te werken. Dit soort optimalisatieslagen creëren de groeimogelijkheden die Krunon vanuit het verleden hebben gebracht op de positie waar het zich nu bevindt. Als factoren spelen; optimalisatie, automatisering door robotisering en efficiëntie een cruciale rol in de groei van Krunon. In het verleden en naar de toekomst toe.

Onze doelen.

Visie

Een verhaal zegt iets over de geschiedenis van een bedrijf, maar binnen Krunon wordt vooral vooruit gekeken. Naar de toekomst. Zo moet een 700-tons-machine, voorzien van een robot, de toenemende vraag vanuit de markt voor grote series gaan ondervangen. Voorheen werden grote aanvragen nog wel eens uitbesteed binnen ons partnernetwerk, maar daar wil Krunon vanaf. ‘’We houden zelf namelijk graag de controle over de kwaliteit en dat kan alleen gegarandeerd worden als wij zelf poortwachter zijn in dat proces’’. In het plaatje naar de toekomst ziet directeur Cor de stap naar een groter pand als volgt: ‘’Mijn visie is dat het nieuwe pand ons de juiste mogelijkheden biedt voor een toekomst met gematigde maar substantiële groei en daarnaast een mooie werkplek voor het team van Krunon. Een werkplek waar iedereen zich comfortabel voelt en waar persoonlijke doelen samen komen met de doelen van Krunon.

Toekomst

Daarnaast zullen wij in de toekomst ook steeds meer investeren in machines met een langere levensduur. Zogeheten ‘Eco-drive’s’. Engel Ecodrive’s hebben efficiënte en energiezuinige servomotoren. Hiermee dragen ze positief bij  aan een duurzame bedrijfsvoering door de carbon footprint van Krunon te verkleinen. Ook op digitaal vlak zijn er stappen gezet ter optimalisatie en automatisering. Momenteel wordt met behulp van Microsoft Dynamics een systeem ontwikkeld waarbij de processen rondom planning, inkoop en verkoop verbeterd worden door in vergaande mate automatisering toe te passen. In de nabije toekomst wordt daarnaast naar ISO-certificering toegewerkt.

Vraag naar de mogelijkheden

Met ons samenwerken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ga!