Spuitgieten, veelzijdig en efficiënt

Waarom kunststof spuitgieten?

Uiteraard is dat afhankelijk van uw specifieke eisen, maar kunststof is een materiaal dat eindeloos veel productiemogelijkheden kent. Kunststof als materiaal heeft een aantal voordelige eigenschappen: het is licht in gewicht, relatief goedkoop, gemakkelijk verwerkbaar, isolerend, sterk en (mits juist geproduceerd) duurzaam.

De genoemde materiaal-voordelen maken kunststof spuitgieten de meest efficiënte productiemethode voor het vervaardigen van hoogwaardige kunststof producten. Diezelfde voordelen bieden vaak ook maximale vrijheid in het ontwerpproces. Met spuitgieten is het mogelijk om op een relatief simpele manier complexe producten te maken met een zeer hoog detailniveau. Door toevoegingen als glas of carbon fiber te gebruiken kunnen veel ‘stalen constructies’ vervangen worden door kunststof. Met als gevolg dat de kostprijs van uw product verlaagt.

 

Het proces.

Bij kunststof spuitgieten wordt verwarmd kunststofgranulaat onder hoge druk in een matrijs gespoten. De matrijs zorgt ervoor dat het kunststof de vorm krijgt van het eindproduct. Met deze techniek is het mogelijk om snel complexe producten te produceren zonder dat er verlies op nauwkeurigheid in vorm of afmeting optreedt. Afhankelijk van de toepassing worden verschillende soorten kunststof gebruikt. Wij adviseren u graag over keuzes in het proces, materiaalgebruik en de samenstelling van de beste mix.

Vraag een offerte aan!

Aandacht voor u.

Het is Krunon eigen dat we altijd de hoogste kwaliteit willen leveren. Maar wel voor een eerlijke prijs.

Neem contact op