Spuitgieten, veelzijdig en efficient

Waarom kunststof spuitgieten?

Kunststof in welke vorm dan ook is een materiaal waarmee de mogelijkheden haast oneindig zijn. Niet zo gek dus, dat voor het maken van veel producten kunststof wordt gebruikt. Het is licht, kostenefficiënt, goed te verwerken en duurzaam, als het goed geproduceerd wordt.

Spuitgieten is de meest efficiënte productiemethode om hoogwaardige kunststof producten te vervaardigen op een snelle manier tegen een lage kostprijs. Daarnaast is de vrijheid om te ontwerpen erg groot. Met spuitgieten is het mogelijk om zeer complexe producten te maken met een hoog detailniveau. Bijna alles kan gemaakt worden.

Het proces.

Bij spuitgieten wordt verwarmde plasticgranulaat onder hoge druk in een matrijs gespoten. Deze matrijs zorgt ervoor dat het kunststof de vorm krijgt die gewenst is. Door deze techniek kunnen we snel complexe producten produceren met een grote accuratesse in vorm en afmeting. Afhankelijk van de toepassing worden verschillende soorten kunststof gebruikt. Wij adviseren u graag over de juiste samenstelling van het kunststof.

Vraag een offerte aan!

Wij staan voor u klaar.

Graag maken wij ook voor u de mooiste kunststof producten tegen een scherpe prijs.

Neem contact op