Vakmanschap, ervaring en automatisering

Kunststof spuitgieten is óns ambacht

‘Vanuit passie iets creëren, dat geeft mij energie!’, aldus directeur Cor de Kruijf. Vanuit onze innerlijke motivatie helpen wij onze klanten verder. Door innovatief en pragmatisch te denken creëren wij samen met de klant kwalitatief hoogwaardige producten.

Vraag direct een offerte aan!

Van aanvraag tot eindproduct

Naast flexibiliteit en snelheid, zien wij betrokkenheid als onze belangrijkste kernkwaliteit. Vanaf het eerste gesprek tot het eerste resultaat in de vorm van het product. Wij staan naast u, en samen gaan we voor het beste resultaat. Voor ons is het belangrijk dat u uw wens vorm ziet krijgen in ons vakmanschap. En dat geldt ook voor alles wat daarna komt. Van verpakking tot transport en eventuele services achteraf. Indien gewenst, draagt Krunon zorg voor het gehele proces.

Het begint bij een concept of idee.

Een nieuw product of productonderdeel ontwikkelen zorgt voor veel vragen; welk materiaal kunt u het beste gebruiken? Welke productietechniek is het meest geschikt? Welke kosten zijn hiermee gemoeid?

Wat al deze vragen betreft; Krunon denkt met u mee en faciliteert waar mogelijk door eerlijk advies en op maat gemaakte oplossingen.

Ontwikkelproces.

Het ontwikkelproces van een product begint met een concept of idee. Wij stellen veel vragen over het doel van het product, uw eisen en de omstandigheden rondom het eindgebruik. In deze fase delen wij onze kennis en adviezen met betrekking tot materialen, levensduur van materialen, toepassingen daarvan en de mogelijkheden voor matrijzen. Uiteindelijk hebben wij maar één doel: uw idee te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct voor een eerlijke prijs.

Matrijzen.

Bij Krunon proberen wij u zo volledig mogelijk van dienst te zijn door zoveel mogelijk uit handen te nemen. De uitvoering van elk product idee staat of valt met een goed doordacht ontwerp en een kwalitatief hoogwaardige matrijs. Het ontwerp en de ontwikkeling van de matrijs zijn cruciaal voor de kwaliteit van de producten die volgen uit het spuitgietproces. Dat zien wij als onze verantwoordelijkheid. Met betrekking tot het product-design is de keuze aan u.

Uw keuze
De matrijs bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van het product. Aan de hand van uw eisen, het te verwerken materiaal en de verwachting qua aantallen bepalen we het gewenste kwaliteitsniveau en daarmee de prijs van de matrijs. Krunon koopt de matrijs in en is verantwoordelijk voor de kwaliteit, afhankelijk van de eisen aan het product en complexiteit. Welke keuze u ook maakt, wij nemen de verantwoordelijkheid voor de uiteindelijke werking van het matrijs en de kwaliteit van het product op ons.

Proefspuiten.

Bij ons staat het leveren van kwaliteit voorop. In het ontwikkelproces testen en hertesten wij uw product aan de hand van onze kwaliteitseisen en uw producteisen. De resultaten worden vervolgens geëvalueerd om eventuele veranderingen door te voeren. De proefspuiting zelf is de laatste en belangrijkste ‘test’.

Wanneer het product aan de eisen voldoet en u tevreden bent met eindresultaat, dan wordt het product vrijgegeven voor productie. Daarnaast wordt er een “golden sample” met handtekeningen van u bewaard en als referentie bij volgende productieseries gebruikt.

Productie.

Uw producten produceren wij met behulp van de meest geavanceerde spuitgietmachines. Zo bent u verzekerd van een eindproduct wat voldoet aan alle overeengekomen eisen en verwachtingen.De geproduceerde eindproducten worden zorgvuldig verpakt: handmatig of met behulp van robots. Dit alles zodat u ze in optimale staat ontvangt en eventueel verder kunt verwerken.

Machinespecificaties